Voldoet uw bedrijf al aan de NIS2-richtlijn? Deze richtlijn, formeel bekend als richtlijn EU 2016/1148 en opvolger van de eerdere NIS-richtlijn, vormt hét Europese wettelijke kader op het gebied van cyberbeveiliging. NIS2 is bedoeld om de groeiende cyberdreigingen voor Europese organisaties aan te pakken. De wet stelt striktere eisen aan de beveiliging van netwerken en informatiesystemen en vereist daarbij het gebruik van veilige communicatieplatforms. DocLends geavanceerde encryptietechnologie helpt organisaties om aan deze richtlijn te voldoen.

Voor wie geldt de NIS2-richtlijn?

NIS staat voor Network and Information Security. De vorige NIS-richtlijn richtte zich enkel op organisaties in de gezondheidszorg, vervoersbranche, financiële dienstverlening, nutsvoorziening, digitale infrastructuur & dienstverlening. De nieuwe richtlijn, NIS2, breidt de eisen uit naar de volgende sectoren:  

  • Beheerders van spoorweginfrastructuur;
  • Post- en koeriersdiensten;
  • Aanbieders van telecomdiensten;
  • Afval- en waterbeheerbedrijven;
  • Fabrikanten van medische hulpmiddelen;
  • Overheidsdiensten.

Veilige communicatieplatforms

Een belangrijke vereiste van de nieuwe NIS2-richtlijn is het implementeren van veilige communicatieplatforms. Organisaties worden steeds vaker verplicht om meerfactorauthenticatie te gebruiken. Zo wordt de beveiliging van gevoelige gegevens gewaarborgd. Daarnaast vereist de EU dat de genoemde instanties specifieke ICT-producten en -diensten gebruiken die gecertificeerd zijn volgens Europese certificeringsregelingen voor cyberbeveiliging. DocLend biedt verschillende voordelen met betrekking tot het voldoen aan de NIS2-richtlijn:

  • Veilig gegevens delen. DocLend biedt een veilig communicatieplatform. Met geavanceerde beveiligingsfuncties zoals end-to-end encryptie, helpt DocLend organisaties om veilig te communiceren en gegevens te beschermen;
  • Tweefactorauthenticatie (2FA). DocLend biedt de mogelijkheid om 2FA in te stellen voor extra bescherming van gebruikersaccounts. Dit helpt organisaties om te voldoen aan de vereisten voor het gebruik van meerfactorauthenticatie, zoals voorgeschreven in de NIS2-richtlijn;
  • Compliance met EU-wetgeving. Door gebruik te maken van DocLend voldoen organisaties direct aan de eisen van de NIS2-richtlijn. De dataservers van DocLend bevinden zich op Nederlands grondgebied en vallen onder Europese wetgeving;
  • ISO 27001-certificering. DocLends datacenter is ISO 27001-gecertificeerd, wat aantoont dat het voldoet aan strenge normen voor informatiebeveiliging.

Voldoe aan de NIS2-richtlijn met DocLend

Wacht niet te lang: vanaf oktober 2024 gaat NIS2 van kracht. Maar het goede nieuws: u heeft dus nog even om aan de richtlijn te voldoen. DocLends geavanceerde encryptietechnologie legt een solide basis voor veilig en betrouwbaar documentbeheer. Begin vandaag nog met het veilig delen van informatie.

Meer weten?

 

Tags:
DocLend
Post by DocLend
februari 29, 2024