De meeste e-mailproviders en clouddiensten schieten tekort op het gebied van veilig documentbeheer. Datalekken liggen snel op de loer met onveilige verbindingen, e-mailboxen die worden gehackt en berichten die per ongeluk naar de verkeerde persoon worden gestuurd. Gelukkig bestaat er versleutelings- en distributietechnologie die veilig bestanden delen mogelijk maken. Zo blijft u veilig werken met uw vertrouwde e-mail- en clouddiensten. In dit artikel vergelijken we Zivver met DocLend.

Wat zijn de belangrijkste verschillen?

Het waarborgen van de veiligheid van vertrouwelijke informatie is niet alleen vanuit wettelijk oogpunt belangrijk, maar draagt ook bij aan het vertrouwen van klanten. Zivver en DocLend doen op het vlak van compliance niet voor elkaar onder. Beide bieden geavanceerde beveiligingsfuncties zoals end-to-end encryptie, datalekpreventie en toegangscontrole om ervoor te zorgen dat gevoelige documenten en informatie veilig worden bewaard en uitgewisseld. Veel sectoren hebben te maken met strenge regelgeving en compliance-eisen met betrekking tot de bescherming van gevoelige gegevens. Zivver en DocLend zijn ontworpen met het oog op deze regelgeving en helpen organisaties te voldoen aan alle vereisten.

Toch zijn er belangrijke verschillen tussen deze platforms:

Focus

Zivver focust zich op veilige communicatie, inclusief het verzenden en ontvangen van vertrouwelijke informatie zoals e-mails en meegestuurde bijlagen. Het platform legt de nadruk op het voorkomen van datalekken door menselijke fouten. 

DocLend focust op veilig documentbeheer en samenwerking. Zo werkt u eenvoudig gezamenlijk aan bestanden in een beveiligde omgeving, waar bestanden versleuteld zijn opgeslagen. Handig wanneer u samenwerkt met iemand buiten uw eigen organisatie of bestanden wilt uitwisselen met een klant. 

Gebruik en implementatie

Zivver biedt uitgebreide beveiligingsfuncties en integratiemogelijkheden met diverse externe systemen en partners, waaronder Microsoft-applicaties. 

DocLend is volledig cloudbased en vereist geen integratie met uw huidige IT-infrastructuur. Het platform is ontworpen met een focus op directe toegankelijkheid en intuïtief gebruik voor zowel interne als externe gebruikers.

Kenmerkende functionaliteiten

Zivver onderscheidt zich met een automatische classificatie van gevoelige gegevens. Deze functionaliteit is ontworpen om gevoelige gegevens zoals BSN-, IBAN- en paspoortnummers te herkennen en gebruikerswaarschuwingen uit te delen wanneer een gebruiker op het punt staat om dergelijke informatie te verzenden. 

DocLend biedt andere functionaliteiten, waaronder digitaal ondertekenen voor rechtsgeldigheid en een uitgebreide audit-trail. Met de audit-trail functie kunt u moeiteloos een logboek bijhouden van alle activiteiten met betrekking tot een document. Hierin vindt u onder meer wie het heeft geopend, gewijzigd, verzonden of ontvangen. Ook kunt u documenten gemakkelijk terugtrekken die per abuis zijn gedeeld met de verkeerde persoon of waarvoor de toegang niet langer nodig is.

Hieronder delen we een overzicht van de voornaamste verschillen:

Functionaliteit DocLend Zivver
Compliance +++ +++
Gebruiksvriendelijkheid +++ ++
Documenten terugtrekken Ja Nee
Digitaal ondertekenen Ja Nee
Audit-trail Ja Nee
Automatische classificatie van gevoelige gegevens Nee Ja
Integratie Cloudbased, geen integratie nodig met uw huidige IT-infrastructuur Naadloze integratie met veelgebruikte applicaties
2FA Ja Ja

 

Maximale beveiliging met DocLend

Zet de volgende stap in veilig documentbeheer. DocLend biedt een veilige, praktische en gebruiksvriendelijke omgeving waarin gevoelige informatie optimaal wordt beschermd. Meer weten? 

 

Tags:
DocLend
Post by DocLend
februari 29, 2024