Cybersecurity is een race tegen de klok. Bedrijven blijven investeren in nieuwe technologieën om efficiënter te werken en hun operaties te stroomlijnen. Nu hybride werken het nieuwe normaal is, worden steeds meer (digitale) systemen toegevoegd aan hun IT-netwerken. Dat brengt naast voordelen ook kwetsbaarheden met zich mee. Cybercriminelen maken namelijk ‘handig’ gebruik van de opkomende technologieën. In dit artikel delen we de laatste cybersecuritytrends. 

Cybersecuritytrends om cyberaanvallen te voorkomen

Met de groeiende integratie van technologieën op de werkvloer, wordt het steeds eenvoudiger voor cybercriminelen om organisaties te infiltreren. Het versterken van de cyberverdediging is daarmee geen nice-to-have, maar een must-have. Voorkom dat uw organisatie slachtoffer wordt van cybercriminaliteit en wees beducht op opkomende cyberdreigingen. Hieronder delen we de voornaamste dreigingen van het moment:

1. Werken in de cloud

Doordat steeds meer mensen thuiswerken afwisselen met werken op kantoor of andere locatie, zijn we steeds afhankelijker van cloudomgevingen voor samenwerking en informatie-uitwisseling. Dit is niet onopgemerkt gebleven door cybercriminelen. Uit onderzoek van CrowdStrike blijkt dat het aantal inbreuken op cloudomgevingen het afgelopen jaar met 75% is toegenomen.

2. AI-cyberaanvallen

AI is een hot topic, ook onder cybercriminelen. De opkomst van AI en machine learning leidt er ook toe dat het voor kwaadwillenden makkelijker is geworden om geavanceerde phishing- en malware-aanvallen uit te voeren. Daarmee wordt het vele malen eenvoudiger om cyberaanvallen te verfijnen en versnellen. Denk aan gepersonaliseerde, overtuigende phishing-e-mails. Dit benadrukt nog maar eens het belang van een robuuste databeveiliging.
 

Voorkom datalekken met DocLend

Bij DocLend geloven we dat werken in de cloud de toekomst heeft en dat veilige bestandsuitwisseling de norm moet zijn. Dat wil zeggen: zónder de risico’s op datalekken die normaal gesproken gepaard gaan met foutgevoelige kanalen zoals e-mail, SharePoint en Microsoft Teams. De veilige werking van DocLend is te danken aan onder andere de volgende functionaliteiten:
  • Multi-factor-authenticatie (MFA). MFA verbetert de beveiliging door gebruikers te verplichten meerdere verificatiestappen te doorlopen voordat ze toegang krijgen tot accounts of specifieke (bedrijfs)data. Zelfs als inloggegevens worden buitgemaakt, blijft de toegang beperkt zonder de extra verificatiestap;
  • Op bestandsniveau versleutelen. De versleuteling van documenten op bestandsniveau beschermt de inhoud, zelfs als het bestand wordt gedeeld of gelekt. Alleen geautoriseerde gebruikers met de juiste toegangsrechten kunnen het document openen en bekijken;
  • Documenten terugtrekken. Deze functie geeft gebruikers de mogelijkheid om de toegang tot gedeelde documenten in te trekken. Dit minimaliseert de impact van een datalek door snel het gelekte document opnieuw te versleutelen.
DocLend is hét platform voor het veilig delen en beheren van documenten binnen organisaties en met externe partijen. Meer weten over DocLend?
 

 

Tags:
DocLend
Post by DocLend
maart 17, 2024