De dreiging van datalekken neemt voortdurend toe. Het komt steeds vaker voor dat medewerkers concurrentiegevoelige informatie stelen. Neem ASML, waar een voormalige werknemer in China bedrijfsgeheimen heeft gestolen. Daarnaast komen cybercriminelen met steeds geavanceerdere technieken, zoals ransomware-aanvallen en phishing-pogingen, om waardevolle gegevens te bemachtigen. Deze ontwikkelingen dwingen organisaties om proactieve maatregelen te nemen als het gaat om de integriteit van hun concurrentiegevoelige bestanden. In dit artikel delen we vier maatregelen om diefstal van concurrentiegevoelige bestanden te voorkomen.
Een audit-trail registreert zowel de handelingen van gebruikers als de activiteiten in documenten. Hierdoor is het altijd duidelijk wie op welk moment toegang heeft gekregen tot het document, welke wijzigingen zijn aangebracht en/of wie het document heeft ondertekend. Deze gedetailleerde registratie draagt bij aan de wettelijke geldigheid van het document. U kunt zonder training aan de slag met de DocLend audit-trail. Het platform vereist geen integratie met uw huidige systemen en is direct klaar voor gebruik.
Stel een multifactor authenticatie in om bijvoorbeeld phishing-aanvallen te voorkomen. Als een onbevoegd persoon via een link toegang probeert te verkrijgen, dan zal die persoon op een andere manier zijn identiteit moeten verifiëren alvorens daadwerkelijk toegang te krijgen. Mocht er toch iemand toegang tot de bestanden verkrijgen, dan zijn deze altijd versleuteld. Binnen DocLend is multifactor authenticatie standaard het geval.
Werknemers blijken vaak een zwakke schakel in de beveiliging van informatie. Leg daarom de rollen van gebruikers en de rechten met betrekking tot documenten duidelijk vast. Implementeer ook een systeem voor het toekennen en monitoren van rechten, en evalueer dit regelmatig. Dit is vooral belangrijk bij een hoog personeelsverloop of veranderende teamsamenstellingen. Via het DocLend-dashboard houdt u eenvoudig toezicht op de rechten van werknemers. Zo heeft u direct inzicht in welke documenten risico lopen of waar verdacht gedrag wordt gedetecteerd (bijvoorbeeld het doorsturen van bestanden).
Met DocLend trekt u gemakkelijk de toegang tot uw bestanden in. Denk aan externen of ex-werknemers die niet langer over bepaalde informatie mogen beschikken. U trekt zelfs bestanden terug als de documenten al extern zijn gedownload. Zo behoudt u altijd 100% het eigendom.
DocLend zorgt ervoor dat documenten die vertrouwelijk moeten zijn, vertrouwelijk blijven. Ook als een document de beveiligde omgeving heeft verlaten, kan deze op ieder moment worden teruggetrokken. Met onze end-to-end-encryptie en geavanceerde toegangscontrole deelt u gerust uw concurrentiegevoelige bestanden. Meer weten over DocLend?
Meld u gratis aan, of neem contact met ons op.